sdv3

Det kan være rigtig svært at sige, hvad man egentlig tænker. Der kan være mange situationer, hvor man ikke føler, man kan være ærlig enten for at skåne en anden persons følelser eller for selv at blive set i et bedre lys. Det kan især være svært i situationer med familie og nære venner, at sige hvad man inderst inde tænker. Selvom man i disse situationer tror man gør det rigtige, og handler med hjertet på det rette sted, kan det dog skabe en del problemer.

 

Der er rigtig mange fordele ved at sige tingene ligeud. Selvom det godt kan være svært, fordi man er bange for andre personers reaktion, kan ærlighed betale sig på længere sigt.

Vær ærlig over for familie og venner

Langt de fleste mennesker har stået i en situation, hvor de har følt sig nødt til at lyve for en nær ven eller et familiemedlem. Det kan være, at en ven har fundet en kæreste, som ikke fremstår på den bedste måde, eller at man har fået en ubrugelig julegave fra et familiemedlem. I sådanne situationer er der mange, der vælger ikke at sige noget eller ligefrem lyve.

 

Men som ordsproget siger, med ærlighed kommer man længst. Og selvom det kan være svært, så er ærlighed overfor familie og venner et rigtig godt sted at starte. For der skal rigtig meget til, før de stopper med at holde af dig. Og selvom det i starten måske godt kan skabe nogle diskussioner, vil de helt sikkert i det lange løb sætte stor pris på din ærlighed.

 

Ved at være ærlig fremstår man mere troværdig. Ærlighed er, hvad man oprigtigt tænker og føler, og ved at udtrykke dette overfor venner og familie, ved de, at de kan regne med dig i vigtige situationer. Ærlighed viser også at du ikke bare er ligeglad, men at du virkelig viser omsorg og bekymring overfor dine nærmeste. Det viser også, at du respekterer dem nok til at give dem din ærlige mening.

Vær ærlig overfor fremmede

Når det gælder fremmede, eller folk man ikke kender så godt, som for eksempel kollegaer, kan det være sværere at være ærlig. Her er der en chance for, at de ikke bryder sig om din ærlighed, og at de derfor heller ikke vil bryde sig om dig som person. Men trods dette kan det stadig være en fordel, at sige tingene som de er.

 

Ved at fremstå ærlig og ligefrem ved andre nemlig lige præcis, hvor de har dig. Ved at sige at man ikke gider med til julefrokosten, i stedet for at finde på en undskyldning om at man skal til sin mosters bryllup, slipper man også for ubehagelige spørgsmål den følgende arbejdsdag, om hvordan festen var.

 

Ærlighed kan også bringe dig tættere på andre mennesker. Ved at være ærlig fra start kan man skabe et forhold sammen, hvor man har tiltro til hinanden. Og sidst men ikke mindst, ved at være ærlig over for andre kan du også regne med, at de vil være mere ærlige overfor dig.