sdv3

Uanset om man er ansat eller ledig, så er der mange danskere der går med iværksætterdrømme i maven. Men hvor og hvordan skal man egentlig begynde? Iværksætteri er jo ikke lige noget man kan springe ud i med lukkede øjne. Hvis du overvejer at blive iværksætter, så kan du med fordel læse videre her. For her får du nemlig en hurtig lille guide med et par gyldne tommelfingerregler, der kan få dig godt fra start. For mere viden omkring b.la. iværksætteri kan du f.eks. prøve at besøge CPH Times efter endt læsning.

Iværksætteri tip 1: hvilken type virksomhed, og hvilken målgruppe?

Det hele starter på tegnebordet, når det kommer til at være iværksætter. Det er derfor af afgørende betydning, at du beslutter dig for hvad det egentlig er du ønsker at sælge. Det hele starter med din gyldne virksomhedsidé.  Når du så har besluttet dig  for hvilken virksomhed du ønsker at starte, så er det nu med at finde ud af hvem din målgruppe er.

Iværksætteri tip 2: begynd småt

Hernæst er det rigtigt vigtigt, at du ikke hovedkulds drøner ned i banken for at anmode om et lån. Der er nemlig ikke meget ved, at starte en ny virksomhed med gæld. Hvis du har muligheden for det, så ville det være bedre at starte småt. Måske har du en kælder eller loft; måske har du et ekstra værelse i lejligheden. Hvorfor ikke tage et af disse rum i brug til din virksomhed? Så løber du nemlig ikke så stor en risiko økonomisk set, indtil du ved om idéen kan bære.

Iværksætteri tip 3: spørg en konsulent til råds

Uheldigvis vil det altid koste en smule penge, at starte virksomhed. Dog er der typisk en lang række udgifter der kan undgås. Men ét af de steder du absolut ikke bør spare er, når det kommer til rådgivning udefra. At bruge lidt penge på professionel rådgivning vil nemlig altid være penge givet godt ud. Du kan jo ikke det hele selv.

kaffe

Iværksætteri tip 4 – glem ikke SKAT

Vidste du at SKAT kan tilbyde dig en masse gratis rådgivning mht. din nye virksomheds skatteforhold? Det kan nemlig være forholdsvist kompliceret rent skatte- og momsmæssigt at være iværksætter. Så hvorfor ikke tage fuldt brug af SKATs kompetence indenfor området.

Iværksætteri tip 5: skab nye kontakter

Nu hvor der er styr på den praktiske side af din nye virksomhed, så er det nu med at skabe nogle værdifulde kontakter indenfor din branche. Her vil det være en fremragende idé, at deltage i så mange branche-events som overhovedet muligt.

Iværksætteri tip 6: vær tilstede på internettet

Næste trin er at skabe en tilstedeværelse på internettet. Det er jo netop ikke en hemmelighed, at danskerne spenderer mere og mere tid online i disse år. Derfor vil nettet være det oplagte sted, at skabe opmærksomhed om din nye virksomhed. Tilmeld dig derfor de lokale virksomhedsregistre; opret en hjemmeside, og få den søgemaskineoptimeret professionelt. Det vil desuden også være en fejl, at ignorere de sociale medier. Opret derfor en Facebook-side, en Twitter-og Instagram-profil, så dine potentielle kunder kan følge din virksomhed.