sdv3

Dine ansatte bruger meget af deres tid på arbejde i din virksomhed. Nogle gange kan det derfor godt sætte de ansatte i et dilemma, da de føler at de har svært ved at nå mange af de andre ting de også gerne vil i løbet af deres hverdag. Eksempelvis at passe deres gode helbred. Kan du som arbejdsgiver være med til at give dine ansatte nogle vilkår der gør at de ikke møder ind på arbejde med en for stor følelse af at der er andre ting de også bør nå og måske burde gøre i stedet. 

strække nakken

Bevægelse forbedre koncentrationen 

En måde hvorpå man kan få en lille smule ekstra motion ind i hverdagen er ved at bruge lidt af sine pauser på arbejde på det. Men i stedet for at lade det være helt op til den enkelte at få ideen med at lave nogle øvelser for kroppen i deres pauser, så kan du vælge at hænge nogle plakater op med nogle nemme øvelser som man kan lave. 

Disse plakater kan eksempelvis hænge i frokoststuen. De vil nemt vise de ansatte nogle gode øvelser som blot tager nogle få minutter at udføre. Derudover vil plakaterne og signalere at virksomheden ikke har noget imod at man lige bruger 5 minutter på at få strækket kroppen i arbejdstiden. Det at man udføre disse øvelser kan givetvis hjælpe de ansatte til at kunne have et bedre fokus på deres arbejde efterfølgende. De vil måske også have færre gener med ondt i nakken eller ryggen, hvis øvelserne fokuserer på disse områder, hvilket dermed vil være mindre distraherende for dem når de arbejder. 

en stak aviser

Viden er godt for hovedet og kroppen 

Noget andet der er også er sundt for en er at tilegne sig viden. Det er godt at føle sig opdateret på hvad der sker i samfundet og verdenen rundt om os. Dette kan nemt gøres ved at have abonnementer på forskellige aviser og så have dem liggende til gengængeligt i frokostpausen. Så kan man lige læse en artikler eller to mens man spiser og på den måde føle at man faktisk er klar over hvad der har været vigtigt i nyhederne den dag, selvom det meste af dagen er gået med arbejde. 

Mange aviser indeholder også gode artikler til hvordan man passer på sit helbred og for eksempel er opmærksom på symptomer på sygdom. Som eksempel kunne nævnes hvordan man kan opdage hudkræft.  Denne form for viden vil være rigtig gavnlig for dine ansatte og det vil måske gøre dem glade at vide disse ting. 

Tiltag som disse viser at virksomheden går op i deres ansattes ve og vel. Tænk over hvordan du bedst kan vise denne form for interesse overfor dem der arbejder i din virksomhed.